Societat 31/05/2011

Ruixats i tempestes fortes al migdia

Avui els xàfecs seran intensos sobretot al prelitoral, Meteocat veu probable que caiguin aiguats forts a 11 comarques

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaSi ahir les tempestes més fortes i les calamarsades van descarregar sobretot a ponent, avui la inestabilitat s’acostarà a la costa. El paraigua es farà imprescindible per a molta gent ja que, a més a més, els xàfecs afectaran les comarques més poblades. Durant el matí ja n’aniran apareixent alguns de dispersos, però tot sembla indicar que serà sobretot a l’hora de dinar quan començaran a agafar més força. Meteocat ha posat en alerta la majoria de comarques, però sobretot veu probables els aiguats de 30 litres en 20 minuts en un arc de comarques de que va de l’Alt Camp fins al Gironès, passant pel Vallès, Penedès i per comarques com el Bages o Osona. Les tempestes baixaran fins a la costa en molts casos i puntualment podrien anar acompanyades de calamarsa.

A la nit encara aniran caient alguns xàfecs a la costa central tot i que molt més febles i demà a poc a poc s’aniran obrint clarianes, el dimecres serà més tranquil però tot apunta a que dijous es repetiran els xàfecs i tronades a molts indrets. El cap de setmana el temps continuaria variable però amb molts menys ruixats.

Atents també al termòmetre perquè els xàfecs d’avui si que refrescaran l’ambient i al vespre ja farà falta màniga llarga o fins i tot jaqueta en alguns indrets. Demà a primera hora el canvi serà notable.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats