Societat 06/06/2011

Nova tongada de ruixats a partir d’aquest vespre

Avui farà més calor al migdia, només cauran xàfecs de tarda al Pirineu, que a última hora arribaran també a Ponent

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaAprofiteu aquest dilluns per estendre totes les rentadores que tingueu pendents perquè els ruixats no trigaran a tornar. Avui el dia serà mig ennuvolat, amb més clarianes a les comarques de Girona i de Barcelona i més intervals de núvols al sud i a ponent. Al migdia farà una mica més de calor que el cap de setmana, sense que el canvi sigui especialment notori. A la tarda, de fet, ja cauran tempestes a molts indrets del Pirineu i a última hora o de cara al vespre també cauran els primers xàfecs a la Franja i al pla de Lleida, tempestes que puntualment podrien ser intenses.

Demà el dia començarà amb moltes clarianes i el primer trajecte del dia la majoria el podreu fer sense pluja. A partir de mig matí els xàfecs aniran guanyant terreny i ja a l’hora de dinar podran ser forts a moltes comarques de Tarragona, de Lleida i de Barcelona. Paraigua a prop i dia per escollir transport alternatiu a la moto o la bicicleta. A la tarda i vespre els ruixats i tronades també arribaran amb força a les comarques de Girona i a la Catalunya del Nord. Alguns dels ruixats seran forts, i és força probable que alguns pluviòmetres de forma localitzada recullin més de 50 litres per metre quadrat.

La inestabilitat no s’acabarà els pròxims dies i els xàfecs aniran apareixent, de forma menys general, com a mínim fins divendres. Les temperatures amb aquest panorama continuaran sent més pròpies d’abril que no de juny.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats