Societat 15/07/2011

Diumenge torna a canviar el temps

El cap de setmana començarà amb més sol i un ambient d’estiu però acabarà amb tempestes i una nova refrescada

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaDe matinada encara han anat caient xàfecs, que han deixat 11 litres a Sant Celoni, 5 a Gavà, o 3 a l’Eixample de Barcelona, segons dades dels pluviòmetres de la xarxa Meteoclimatic. En general, però, avui el dia serà millor, i els núvols costaners s’aniran fent cada cop més trencats amb el pas de les hores. En tot cas, a la Costa Brava serà on el cel continuarà mig ennuvolat durant més estona. Al migdia farà més calor i a la tarda creixeran més nuvolades a la Catalunya Central i al Pirineu, que deixaran, però, ben pocs ruixats.

El cap de setmana començarà amb un dissabte prou clar. Alguns núvols baixos al matí a la costa no impediran que sigui un bon dia de platja, i a la tarda les nuvolades a la Catalunya Central i al Pirineu només deixaran xàfecs aïllats. Tot plegat amb un ambient força més càlid i més propi de l’estiu.

Diumenge tornarà a girar la truita, i ja des del matí els ruixats i tempestes descarregaran a molts indrets, alguns seran localment forts i descarregaran amb calamarsa. Pràcticament cap comarca en quedarà al marge però tot fa pensar que serà a la Catalunya Central, al Pirineu, i en tot cas a les comarques de Girona on les tempestes seran més intenses i deixaran més aigua. A la tarda ja s’obriran clarianes per Ponent i al sud.

La setmana que ve començarà un altre cop amb tramuntana, mestral, i temperatures de màniga llarga o jersei.

Trobareu més detalls sobre la previsió a www.ara.cat/meteo.

stats