Societat 29/07/2011

Millor diumenge que dissabte

Una altre canvi de temps farà que el cap de setmana comenci amb un dia insegur i amb força xàfecs curts

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEl juliol continua a la seva i un cop mes el dia ha començat amb molts més núvols que estones de sol i fins i tot algun xàfec aïllat al camp de Tarragona. Amb el pas de les hores anirà baixant la humitat i cada cop farà més sol però els núvols no acabaran de desfer-se del tot. De fet aquesta tarda fins i tot s'escaparà algun xàfec aïllat al Pirineu o a la Catalunya Central, fenòmens molt puntuals.

Aquesta nit anirà augmentant la inestabilitat i demà serà un dia molt insegur. A primera hora el risc de ruixats se centrarà sobretot a les comarques de Tarragona, i a mesura que avanci el dia anirà avançant cap a la Catalunya Central, el Pirineu, i algunes comarques prelitorals. Val a dir que en les últimes actualitzacions dels mapes del temps el canvi de temps ha perdut una mica de força, i probablement hi haurà menys ruixats dels que esperàvem en un primer moment. Més que mai avui val la pena consultar la previsió per poblacions. Diumenge serà un dia més clar, alguns núvols baixos a primera hora a la costa i nuvolades de tarda al Pirineu i a la Catalunya Central, però molt més bon temps en general.

La calor anirà guanyant terreny i allà on hi hagi unes quantes hores de sol l'ambient aquest cap de setmana ja serà clarament estiuenc i xafogós. De fet les temperatures continuaran pujant la setmana que ve, que com a mínim fins dimecres tindrà un temps amb molt de sol i només tempestes de tarda al Pirineu.

stats