PROBLEMES ALTA VELOCITAT
Societat 30/12/2010

Un AVE París-Figueres, aturat una hora perquè 10 persones no havien pagat

Els revisors es queixen que molta gent puja sense pagar en aquesta línia. A París no hi ha cap mena de control de bitllets ni de seguretat

Thaïs Gutiérrez
1 min
La policia francesa desallotja de l'AVE 10 passatgers que no havien pagat el bitllet

BarcelonaMés problemes a l'AVE. Els passatgers que aquesta tarda viatjaven des de París fins a Figueres amb el nou tren d'Alta Velocitat han estat parats 50 minuts a la ciutat francesa de Macon, prop a Lió, mentre esperaven que la policia desallotgés deu persones que no havien pagat el seu bitllet.

Miquel Llobet, un passatger català que viatjava amb la seva família, ha explicat a l'ARA que el desallotjament s'ha fet sense violència, tot i que s'ha allargat molt, i ha sumat un nou retard als que ja havia patit aquesta nova línia per culpa del mal temps.

Llobet ha comentat que a París "no hem passat cap mena de control, ni de bitllets ni de maletes, i l'accés al tren era obert a tothom, de manera que era fàcil colar-se". Aquest passatger ha explicat que els revisors francesos lamentaven "les greu mancances de seguretat a la Gare du Lyon, a París" perquè provoquen que a la línia que uneix la capital francesa amb Figueres, "hi hagi molt sovint gent que no paga". La incidència ha mobilitzat una vintena de policies i ha causat certa "angoixa" entre els passatgers, que no sabien exactament què estava passant. Un cop s'ha resolt la situació i els deu homes que no havien pagat han estat desallotjats, el tren ha continuat la seva marxa.

Llobet ha explicat que en sentit contrari, en el viatge de Figueres a París, a la capital de l'Alt Empordà "hi ha tot tipus de controls de seguretat abans de pujar al tren".

stats