Societat 23/11/2012

Aglomeracions en andanes i combois en una nova jornada d'aturades al metro

En la primera franja de vaga al suburbà ha calgut regular els fluxos de passatgers a La Sagrera i Sagrada Família. Treballadors d'autobusos de TMB reprendran la vaga a partir de les 10 h i decidiran en assemblea les noves accions de protesta

Maria Ortega
2 min
PROTESTA REITERADA Les vagues a metro i bus s'han succeït aquest últims mesos en protesta per la retallada de la paga de Nadal als treballadors d'empreses públiques.

BarcelonaVuit del matí d'un nou divendres d'aturades al transport públic. L'andana de l'estació de metro de Paral·lel, totalment plena, però sense les angoixes que es van viure l'última jornada de vaga al suburbà, la del 31 d'octubre, quan els serveis mínims fixats eren del 33%. En aquella ocasió, es van col·lapsar parades, com la de La Sagrera o Verdaguer. Aquest cop, els serveis mínims decretats han estat més generosos: del 50%. I superada la mitja hora crítica de 06.00 a 6.30 h, en què no ha circulat cap metro, la imatge ha estat la d'una jornada de vaga: estacions i trens més plens del que és habitual. A les parades d'intercanvi, com La Sagrera o Sagrada Família, s'hi ha regulat, per seguretat, el flux de passatgers. Sagrada Família ha estat, precisament, un dels punts on s'ha acumular més gent, amb cues en direcció Cornellà.

Aquest divendres, però, i després de l'experiència de la vaga del 31 d'octubre, molts passatgers, conscients que les aturades no coincideixen a metro i bus, han optat per fer el recorregut fora del suburbà. Els que no tenien transport alternatiu s'han resignat i han tornat a optar pel metro en dia de vaga. És el cas de la Montse Garcia, veïna de Vallcarca, que explicava que només pot arribar a la feina en metro i confessava que hi havia arribat espantada per les aglomeracions de la darrera jornada de vaga. "Avui, de moment, la cosa va millor, reconeixia.

A les 09.00 h ha acabat el primer torn d'aturades al metro i la vaga es reprendrà a les 10.00 h als autobusos, que avui viuen l'últim dia de les aturades parcials convocades. Els treballadors d'autobusos celebren una assemblea per decidir noves accions. L'acte comptarà amb la presència de l'exfutbolista del Barça Oleguer Presas, que va a les llistes de la CUP. A les 17.30 h tornarà la vaga al metro, com ja informa la megafonia a les parades.

stats