protestes ciutadanes
Societat 20/05/2011

Les protestes a ciutats catalanes reuneixen entre 300 i 800 manifestants

Ahir el vespre es van organitzar cassolades a Girona, Lleida i Mataró. A Reus, Sabadell i Tarragona es van reunir en assemblea per organitzar diversos actes per avui. Terrassa i Manresa també tenen previst sumar-se a la protesta aquest vespre

Redacció
2 min
Concentració ahir a la plaça de la Font de Tarragona. Foto: S.CASADO

BarcelonaDesprés del ressò de les protestes a Madrid i a Barcelona, fins a 63 ciutats d'arreu de l'Estat espanyol s'han sumat a la iniciativa.

A Catalunya són 8 les ciutats que, de moment, ja han organitzat o estan preparant algun acte reivindicatiu per avui.

Ahir al vespre unes 800 persones es van reunir a la plaça del Vi de Girona per fer una cassolada popular. A partir de quarts de deu, però, la concentració va anar perdent força i un nombre més reduït de persones van acabar passant la nit a la plaça Catalunya.

A Lleida, la cassolada organitzada va aglutinar unes 300 persones a la plaça Ricard Vinyes. La festa es va amenitzar amb un concert improvisat del grup La Sonrisa de Julia.

A Mataró, unes 300 persones van protagonitzar una cassolada a la plaça de Santa Anna. La protesta va acabar amb una multitudinària assemblea en què els manifestants van decidir no passar la nit al ras.

A Reus, Sabadell i Tarragona es van celebrar assemblees populars per acordar diversos actes per avui. Fins a 80 persones es van congregar a Reus per organitzar la cassolada d'aquest vespre a la plaça del Mercadal. A Tarragona, 250 persones congregades davant la porta de l'ajuntament van decidir fer una cassolada avui al vespre a la plaça del Rei. Sabadell també es va unir ahir a la protesta i els impulsors han decidit convocar una acampada indefinida a partir d'avui a la plaça de l'Ajuntament.

Terrassa i Manresa també tenen previst annexar-se al moviment reivindicatiu aquest vespre.

stats