Societat 04/07/2011

69 anys de presó pels autors d'un segrest exprés del director d'un banc durant tota una nit

Els acusats hauran de tornar també els més de 147.000 euros que van robar de l'oficina bancària

Efe
2 min

BarcelonaDos atracadors han acceptat avui una condemna de 69 anys de presó, de la qual en compliran un màxim de 18, pel segrest exprés del director d'una sucursal bancària de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) i la seva família, amb el qual van aconseguir embutxacar-se 141.500 euros, i altres assalts comesos el 2009.

Els dos principals responsables del segrest, els brasilers Sidney A. i Talles F.P., que afrontaven una petició fiscal de 104 anys cadascun, han reconegut els fets que se'ls imputaven i han acceptat la condemna de 69 anys, cosa que ha evitat la celebració del judici, que havia de tenir lloc avui a l'Audiència de Barcelona.

Uns altres dos acusats, l'argentí Victor S.V. i el brasiler Anderson G.P, han acceptat penes de 15 anys i un mes de presó i de 5 anys i 7 mesos, respectivament, per col·laborar en el segrest exprés, en què van participar tres persones més que es troben en parador desconegut.

Els dos principals imputats, als quals el fiscal acusava de sis delictes de segrest, així com de robatori, furt i tinença il·lícita d'armes, compliran a la presó un màxim de 18 anys.

A més, els processats hauran de tornar els 147.500 euros que es van emportar de la sucursal bancària de Caixa Catalunya mitjançant el segrest exprés del director de l'oficina i la seva família i indemnitzar cadascuna de les víctimes amb 30.000 euros pels danys morals causats, a més de diferents quantitats per les lesions que els van provocar.

A la banda d'atracadors se li atribueixen diversos assalts comesos l'any 2009, el més greu d'ells el segrest exprés del director d'una oficina bancària, al qual van mantenir captiu durant una llarga nit del 6 al 7 de març d'aquell any juntament amb la seva dona, els seus pares i els seus fills.

Els assaltants, armats amb pistoles i amb les cares cobertes amb passamuntanyes, van copejar i van lligar de mans les víctimes, i, a primera hora del matí del 7 de març del 2009, van obligar el director a acudir a la sucursal i a lliurar-los 147.500 euros de la caixa forta i el caixer automàtic, a canvi de la llibertat de la seva família.

Van intentar repetir el segrest exprés que els havia reportat tan sucós botí i, per a això, van estar vigilant el director d'una oficina bancària de Sabadell (Vallès Occidental), encara que no van poder executar el seu pla perquè van ser identificats pels Mossos d'Esquadra quan es trobaven davant l'habitatge de la víctima.

Després del fallit intent, els atracadors van intentar assaltar a mà armada aquesta sucursal bancària de Sabadell, però van acabar desistint del seu propòsit per estar en una zona concorreguda.

Després van planejar cometre l'atracament en una altra oficina de Sabadell més aïllada, on el 16 de juny del 2009 es van disposar a entrar, armats i amb les cares cobertes per passamuntanyes, encara que van ser sorpresos pels Mossos en el moment en què sortien dels seus vehicles per perpetrar l'assalt.

La banda d'atracadors va assaltar també dues parelles a les quals van sorprendre quan es trobaven estacionades en un descampat i en un aparcament públic de Sabadell i Rubí (Vallès Occidental), en els dos mesos previs al segrest exprés de Mollet.

stats