Societat 15/05/2013

Aconsegueixen per primera vegada la clonació humana terapèutica

Científics nord-americans obtenen cèl·lules mare a partir d'embrions amb la mateixa tècnica que es va utilitzar amb l'ovella Dolly

Ara
1 min

BarcelonaUn equip d'investigadors nord-americans ha aconseguit per primera vegada la clonació humana amb finalitats terapèutiques, en obtenir cèl·lules mare embrionàries amb la tècnica de la transferència nuclear, la mateixa que es va utilitzar amb l'ovella Dolly, segons un article publicat aquest dimecres a la revista científica 'Cell'.

Els investigadors de la Universitat de la Salut i la Ciència d'Oregon van utilitzar un òvul d'una donant sana, li van extreure el nucli i li van introduir el nucli d'una cèl·lula de la pell d'un pacient adult. Gràcies a l'electroestimulació, es va aconseguir un embrió del qual van derivar les cèl·lules mare.

L'equip està dirigit per Shoukhrat Mitalipov, que l'any 2007 ja va aconseguir la conversió de cèl·lules de la pell de micos adults en cèl·lules mare, i en forma part Nuria Martí Gutiérrez, exinvestigadora de la Universitat de València, que l'any 2008 va començar a intentar la clonació humana terapèutica.

L'article a la revista 'Cell' explica que "les cèl·lules mare aconseguides amb aquesta tècnica tenen capacitat de convertir-se, igual que les cèl·lules mare normals d'embrió, en diversos tipus de cèl·lules" i destaca que "com que les cèl·lules reprogramades poden generar-se amb material genètic del mateix pacient no hi ha risc de rebuig d'un trasplantament".

stats