CRISI HUMANITÀRIA
Societat 04/09/2012

Acord per evacuar els immigrants de l'illot Tierra

Ara
1 min

BARCELONA.Els governs espanyol i marroquí van arribar ahir a un principi d'acord per evacuar els 81 immigrants que entre dimecres i diumenge van arribar a l'illa de Tierra, a l'arxipèlag d'Alhucemas, i que encara hi eren ahir al tancament d'aquesta edició.

Segons van informar a Efe fonts del govern espanyol, l'acord assolit entre els ministres d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el d'Afers Exteriors i Cooperació, José Manuel García-Margallo, amb els seus homòlegs marroquins, tot i que no era definitiu, implicaria treure els immigrants de l'illa i repartir-los entre els dos països, tot i que es desconeixia en quina proporció.

Tres menors d'edat

Tierra és un illot deshabitat que pertany a territori espanyol, tot i que és a 30 metres de la costa del Marroc. Dimecres hi van arribar un grup de 19 immigrants subsaharians, sis dels quals (tres nadons i tres dones, una d'elles embarassada, i les altres, les mares dels nens) van ser traslladats a Melilla per les autoritats espanyoles. Les altres 13 persones es van quedar a l'illot, on diumenge s'hi van sumar 68 immigrants més. Entre tots hi havia tres menors i 17 dones.

L'arribada dels sensepapers a l'illa de Tierra va ser gairebé simultània a l'intent d'una altra seixantena de subsaharians de saltar la tanca que separa Melilla del Marroc. Segons la delegació del govern espanyol en aquesta ciutat autònoma, les arribades responen a una "operació coordinada" de les màfies que trafiquen amb éssers humans.

La guarnició militar destinada al penyal d'Alhucemes, pròxim a l'illa, s'ha encarregat de subministrar mantes, aigua i menjar als immigrants des de dimecres.

stats