Societat 11/08/2012

Crema l'exterior d'un dipòsit d'àcid clorhídric a Santa Maria de Palautordera

El foc s'ha extingit en menys d'una hora i no hi ha hagut cap fuita ni núvol tòxic. S'havia activat l'alerta Plaseqcat de risc químic, però ja s'ha desactivat

Acn
1 min

Santa Maria de PalautorderaProtecció Civil ha desactivat el pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (Plaseqcat) un cop sufocat el foc i refredat el dipòsit d'àcid clorhídric d'unes instal·lacions industrials dedicades al tractament de residus de l'empresa Cespa a Santa Maria de Palautordera. El foc s'ha detectat poc després de les nou del matí i abans de les deu ja s'havia donat per extingit. En l'extinció del foc hi han intervingut deu dotacions de bombers, algunes de les quals segueixen treballant al lloc dels fets per remullar el tanc.

Les flames han afectat l'exterior i la boca, de doble capa, del dipòsit. L'interior no s'ha vist afectat. Protecció Civil assegura que no hi ha hagut fuita exterior ni núvol tòxic. Dues dotacions de Mossos d'Esquadra i diverses patrulles de la policia local de Santa Maria de Palautordera han fet el control d'accessos.

stats