PLUGES
Societat 15/11/2011

Activada la prealerta Inuncat per la previsió de tempestes

Ara
2 min
El riu Ter al seu pas per Girona la setmana passada.

Barcelona.Les previsions meteorològiques són clares: avui hi haurà pluges intenses i continuades arreu del territori -exceptuant-ne el terç nord-oest-, i poden anar acompanyades de tempesta. Això, juntament amb l'acumulació d'aigua que s'anticipa, ha dut Protecció Civil a activar la prealerta del pla especial d'emergències per inundacions (Inuncat).

Les acumulacions d'aigua que hi ha hagut les últimes setmanes provoquen que es presti una atenció especial a l'augment del cabal dels rius i fan necessari extremar precaucions en punts inundables i evitar l'accés a zones pròximes a rius, rieres i guals, recomana la direcció general de Protecció Civil.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la intensitat de la pluja d'avui pot ser superior als 20 litres per metre quadrat en mitja hora, i les acumulacions d'aigua poden superar els 100 litres en 24 hores a les comarques de Girona i del nord-est de Barcelona. Les precipitacions entraran per les comarques de Tarragona i a la tarda es desplaçaran cap a les de Girona i Barcelona.

Embassaments a vessar

Pel que fa a l'estat d'alguns embassaments, el de Foix continuava vessant ahir a la nit -se situava dos centímetres per sobre de la cota del sobreeixidor-. Les pluges poden fer que incrementin els volums d'entrada, cosa que, aigües avall, podria fer augmentar el cabal de manera sobtada a la llera principal. Es recomana evitar l'accés a la llera, els punts baixos, els guals i els creuaments de riu a nivell al municipi de Cubelles. El del Pasteral, per la seva banda, seguia ahir desembassant uns 20 metres cúbics per segon. Per tant, el cabal del riu Ter serà superior a l'habitual i també podria augmentar de manera sobtada a la llera principal. Es recomana, doncs, no acostar-se a la llera ni als punts baixos, ni tampoc als creuaments de riu a nivell als municipis situats al curs del Ter, per sota del pantà.

stats