TURISME
Societat 02/09/2012

Adéu a les vacances més austeres

La crisi ha canviat la manera de fer vacances, enguany, marcades per l'estalvi. En canvi, els turistes estrangers han salvat la temporada

Thaïs Gutiérrez
1 min
VACANCES DE CONTENCIÓ
 L'allotjament en càmpings i albergs ha crescut un 10%. Al càmping Mas Sant Josep fins i tot ha augmentat per sobre d'aquesta xifra.

BarcelonaLa contenció ha marcat les vacances dels catalans: allotjament barat, en segona residència o a casa dels pares. La crisi ha marcat la forma d'estiuejar. "Hem tornat a les vacances dels anys 80, les d'anar a casa de familiars o amics i portar sempre la carmanyola, ja sigui a la platja o a la muntanya", explica Josep Francesc Valls, catedràtic d'Esade. Les xifres ho corroboren. Les estades a allotjaments barats, com càmpings o albergs, han crescut un 10% i ha punyat el sector de la restauració. La facturació dels restaurants del litoral gironí ha caigut un 30%.

Els turistes estrangers han compensat la caiguda de turisme local. Dels estrangers, els russos són els que més han augmentat, un 49%. També són els que més gasten.

Pots llegir l'article complet a l'Ara Premium. També els testimonis que expliquen com han estalviat aquestes vacances

stats