Societat 04/05/2012

Agredeixen al Clot el regidor de PxC que va muntar al barri un casal neofeixista

Unitat contra el Feixisme, que té prevista una manifestació contra el local per a aquest dissabte, es desmarca dels fets. De fet, han modificat el recorregut de la marxa per evitar passar a prop del casal

Acn
3 min

El regidor de PxC a l'Hospitalet de Llobregat Alberto Sánchez va ser agredit aquest dijous al vespre al carrer Rogent del barri barceloní del Clot, segons ha denunciat la seva formació i han confirmat a l'ACN fonts dels Mossos, que investiguen els fets.

Segons PxC, el regidor ha passat la nit en observació a l'Hospital de Sant Pau i ja té l'alta. L'agressió es va produir a pocs carrers del casal inspirat en el neofeixisme italià que, des de finals de l'any passat, promou Sánchez i que ha originat el rebuig de diverses entitats, liderades per Unitat Contra el Feixisme (UCFR). L'entitat, no obstant això, ha rebutjat l'agressió i ha assenyalat que la seva aposta no és la violència, sinó bastir un ampli front cívic contra els ultradretans.

Els Mossos han confirmat que l'agressió es va produir aquest dijous al vespre i estan investigant els fets.

Segons ha explicat a l'ACN David Parada, el secretari d'organització de PxC, l'atac es va produir quan Alberto Sánchez, el seu germà i un parell d'amics més baixaven pel carrer Rogent del Clot. Sempre segons la versió de Parada, el grup va observar que davant del número 81 d'aquest carrer, on des del 2007 hi ha el centre social la Revoltosa, hi havia molta gent i es van desviar.

Una vintena de persones, però, els van perseguir. Mentre el germà i els amics de Sánchez fugien cap a altres carrers i cap a la parada de metro d'Encants, el regidor es va refugiar en un supermercat. Allà el van agredir, i allà el van atendre els agents de la policia catalana que van acudir després dels fets, sempre segons Parada.

Més tard, Sánchez va ser traslladat a l'Hospital de Sant Pau, on va rebre punts al cap i va ser atès pels nombrosos hematomes i hemorràgies que tenia per tot el cos, segons un comunicat del seu partit. Parada ha explicat que Sánchez ha tornat aquest matí a casa seva, on es recupera de les ferides.

PxC assenyala els okupes

En el seu comunicat, PxC ha assenyalat els okupes de la Revoltosa com a autors de l'agressió. El president del partit, Josep Anglada, ha assegurat que la seva formació pateix una "campanya de setge i intimidacions" en les darreres setmanes i ha demanat que els agressors, a qui ha titllat de "terroristes", siguin considerats "membres d'una organització criminal".

Molt a prop del Casal Tramuntana

Parada ha assegurat que Sánchez no venia del Casal Tramuntana quan va ser agredit. Aquest casal, impulsat pel regidor hospitalenc, està instal·lat des del gener passat al número 333 del carrer Independència, que és paral·lel i està a dues vies del carrer Rogent, on es van produir els fets. Els membres d'aquest casal es consideren "antisistema" i s'emmirallen explícitament en el moviment italià de la Casa Pound, que s'autodefineix com el "feixisme del tercer mil·lenni".

L'agressió arriba dos dies abans que diverses entitats veïnals i cíviques i partits i formacions d'esquerres, liderades per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, es manifestin al Clot aquest dissabte en contra d'aquest casal.

David Karvala, d'UCFR, ha declarat a l'ACN que aquesta entitat "no té res a veure amb els fets", i que aposta "per evitar qualsevol enfrontament físic". De fet, els convocants han canviat el recorregut de la marxa de dissabte, que passarà pel carrer de Mallorca i no pel de Provença, com preveien inicialment, perquè el primer queda més allunyat del Casal Tramuntana.

stats