Societat 15/03/2011

Barcelona, colgada per l'aigua

Una forta tempesta ha deixat calamarsa i ha acumulat més de 50 litres per metre quadrat en menys d’una hora a Barcelona

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEntre les deu i les dotze del matí una tempesta forta i persistent ha afectat Barcelona i els entorns i ha descarregat fins i tot calamarsa. El fenomen ha afectat especialment els barris més pròxims al Besòs, i en menys d’una hora s’han acumulat més de 50 litres a Poblenou i a la plaça de les Glòries. Segons dades dels pluviòmetres de la xarxa Meteoclimatic, en el total del dia ja s’han acumulat més de 70 litres en aquests barris. Que en tinguem constància per ara, aquestes són les dades més importants d’una tempesta que s’ha anat realimentant al mar i ha durat més d’una hora en alguns casos.

Molts usuaris de xarxes socials han advertit al diari que el cel tenia un color entre taronja, groc i sèpia, probablement per una suma de la quantitat de pols provinent del Sàhara que portava la massa d’aire i el rebot de les llums de la ciutat als núvols molt baixos.

Els ruixats estan afectant bona part del país, i de fet Protecció Civil té el pla Inuncat activat perquè les conques de la Muga, el Fluvià i el baix Ter porten molta més aigua del que és habitual.

stats