Societat 08/11/2011

L'Ajuntament de Barcelona compra a Hisenda el prostíbul de Carmen de Mairena

Ha expropiat l'immoble, situat al carrer de Sant Ramon de Barcelona, dins del pla de rehabilitació de la zona del Raval

Ara
1 min
Carmen de Mairena

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha comprat l'edifici on Carmen de Mairena llogava habitacions per a prostitutes, al carrer de Sant Ramon, al barceloní barri del Raval, segons Barcelona Televisió (BTV). L'adquisició forma part del projecte de reconversió dels carrers de Sant Ramon i d'en Robador i que busca acabar amb la prostitució a la zona.

És el primer immoble de la zona que adquireix l'Ajuntament, tot i que en podrien venir més, perquè el pla de rehabilitació de la zona preveu l'expropiació d'alguns edificis. Segons BTV, l'Ajuntament té previst formalitzar la compra aquest dimarts i inscriure el pis en el registre de la propietat.

La finca pertanyia al febrer, quan l'Ajuntament va iniciar els tràmits d'adquisició, a la delegació d'Hisenda de Catalunya, perquè el propietari anterior va morir sense deixar-la en herència. Dels 616 habitatges que hi ha a la zona prevista al pla, l'Ajuntament preveu que se'n podrien expropiar un 10%, pel que caldria una inversió de més de 20 milions d'euros, repartits entre els costos d'adquisició i els de rehabilitació.

stats