Religió
Societat 27/12/2010

L'Ajuntament de Barcelona diu que la gran mesquita serà una realitat

L'Ajuntament de Barcelona promet als ulemes del Marroc que construirà una mesquita de referència. El centre, debatut des de fa temps, donarà "visibilitat" als musulmans

Redacció
1 min

BarcelonaBarcelona disposarà d'un centre de culte de referència per als musulmans. Aquesta és la promesa que el consistori va fer als ulemes –estudiosos de l'Alcorà– del Marroc la setmana passada en unes jornades del Consell Europeu d'Ulemes Marroquins, com recull el diari El País. La comissionada de Relacions Ciutadanes de l'Ajuntament, Caterina Carreras-Moysi, va dir que calia debatre i discutir l'assumpte, però que seria una realitat. "Les religions pertanyen a l'àmbit privat, però això no significa que no tinguin una projecció pública", va afirmar.

L'acolliment d'aquest centre respondria a una voluntat de donar "visibilitat" als musulmans, però la nova mesquita no substituirà la xarxa d'oratoris de barri que ja existeixen, un total de 27 a l'àrea metropolitana. L'Ajuntament satisfaria, així, una reivindicació del col·lectiu, que fa temps que demana un centre de grans dimensions, com el que hi ha a Madrid, al costat de la via M-30. L'anunci va ser ben acollit per la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya (UCCIC), organitzadora d'aquestes jornades a l'Hotel Rey Juan Carlos I. L'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, ja havia expressat la voluntat del consistori de construir una mesquita de referència.

La mesquita quedaria a càrrec dels musulmans d'origen marroquí, majoritaris a Catalunya, mentre que els d'origen paquistanès tindrien un rol secundari en la gestió del centre. En aquesta trobada, diversos estudiosos de l'Alcorà van ressaltar els valors comuns entre Europa i l'islam i la necessitat de garantir la llibertat de creences i el dret del culte.

stats