IMMIGRACIÓ
Societat 07/02/2011

L'Ajuntament de Vic demana que l'informe d'arrelament sigui vinculant

La resolució és més suau que altres mocions aprovades en municipis com Salt o l'Hospitalet. Vic sol·licita que el certificat que aprovi tingui incidència en l'atorgació del permís de residència o el reagrupament familiar, sobretot si és negatiu

Efe
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Vic

La proposta introdueix més matisos. Vic demana que el procés lligat a l'informe d'arrelament sigui considerat un acte administratiu, de manera que la persona implicada tingui dret a reclamar en cas d’una resolució negativa.

El ple municipal de Vic, que ha generat molta expectació mediàtica, ha afrontat una altra qüestió polèmica en matèria d'immigració un any després de la crisi del padró. A principis del 2010, la ciutat va anunciar la voluntat de no inscriure al padró els immigrants en situació irregular. Després d'una tempesta política, l'Ajuntament va decidir fer marxa enrere i va acatar un informe de l'Advocacia de l'Estat que desvinculava els permisos de residència i treball del dret a empadronar-se i a obtenir així les prestacions socials bàsiques.

stats