16/05/2012

Al PP amb la carmanyola, i a Mordor amb les màscares

2 min
Els indignats van protagonitzar ahir una acció davant de la seu del PP a Barcelona.

BARCELONAAgafo el Trambaix a la parada de Maria Cristina per anar al dinar que els indignats han convocat davant la seu del PP. És 15-M i aquesta àrea noble de la Diagonal ofereix un paisatge prebèl·lic. Els altaveus de l'estació del tramvia emeten el comunicat de guerra: el butlletí de Catalunya Informació en què es detallen les noves retallades de la Generalitat. L'entorn de l'estació és un puzle de tanques i Mossos d'Esquadra. Es preparen per a la protesta que s'ha convocat davant de La Caixa. Abans, els manifestants agafaran forces al carrer Urgell amb un dinar popular a base d'entrepans, amanides de pasta, cigrons, llenties i molt de pa amb xoriço.

Una dotzena de furgonetes dels antiavalots dels Mossos protegeixen la delegació del PP davant dels prop de dos-cents joves que s'hi han aplegat. Actuen pacíficament malgrat que molts d'ells sembla que surtin d'una secta gòtica. Van vestits de negre perquè abans del dinar havien oficiat una mena de funeral per a la universitat pública. Entre les rastes, els pírcings, els tatuatges, les màscares i les samarretes subversives, un servidor s'hi passeja amb ulleres Ray Ban i camisa Tommy Hilfiger. Faig l'aspecte de ser un veí tafaner de la zona; aquests també reben amb alguns missatges subversius, però tot i així, els indignats m'atenen cordialment. Els crits de protesta no estan coordinats i els lemes són poc originals, els més repetits són " No hay pan para tanto chorizo " i "La policia, tortura i assassina". Amb la situació que m'expliquen entenc que no els falten raons per estar emprenyats. N'hi ha algun que sí que sembla que està desorientat, en especial un que volta amb un casc de Darth Vader i que em fa pensar en les imatges dels delinqüents perillosíssims que denuncia la conselleria d'Interior a la web de terrorisme urbà.

Bastants indignats porten la icona del 15-M, la màscara del protagonista de la pel·lícula V for Vendetta . És el cas de dos joves de 18 anys anomenats Adrià i Joan. M'expliquen que les han comprades per 7 euros a la botiga Norma Comics: "Tenen muntanyes de màscares. Són oficials, amb el segell de la Warner". Pregunto si no en poden comprar de falses i m'asseguren que no perquè la productora ho controla estrictament.

Els iaioflautes han portat un pastís de xocolata i un de formatge per celebrar l'aniversari. Havent dinat, alguns aprofiten per fer una migdiada damunt l'asfalt d'Urgell, fins que els organitzadors adverteixen que aviat començarà "la marxa cap a Mordor". Pregunto a l'Adrià i al Joan què volen dir amb Mordor: "Són les torres de La Caixa. Estan plenes d'orcs". Ells no hi aniran perquè el Joan ha de treballar i l'Adrià ha d'estudiar. Són bons nois que només aspiren a un futur digne. Algun dia, si tot se soluciona, Mordor els tindrà de clients.

stats