ENERGIES RENOVABLES
Societat 28/12/2011

Alacant tindrà la primera planta de biomassa feta amb ametlles

Ara
1 min
Alacant tindrà  la primera planta de biomassa feta amb ametlles

BARCELONA.Crevillent, a Alacant, va ser l'escenari ahir de la inauguració d'una planta de biomassa que es fabricarà únicament i íntegrament a partir de closques d'ametlla. Les previsions de fabricació són de 32.000 tones de biomassa anuals. Aquesta serà la primera fàbrica al món que elaborarà briquetes, o blocs sòlids de biocombustible, a partir d'aquest material inusual, gràcies a un procés investigat i desenvolupat pel departament d'enginyeria química de la Universitat d'Alacant (UA).

La instal·lació l'ha posat en marxa la Cooperativa Elèctrica Sant Francesc d'Assís, propietària de la Corporació Valenciana d'Energies Renovables (Covaersa), que té la patent del procés i explota, també, una de les plantes d'energia solar fotovoltaica més grans de l'Estat a la mateixa localitat. La instal·lació farà que es deixin d'emetre més de 50.000 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera cada any, ja que s'evitarà la combustió de 15.000 tones de derivats del petroli, segons va explicar el president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, a la inauguració.

Entre les tres més grans d'Europa

La fàbrica, que tindrà una superfície superior als 10.000 metres quadrats, es convertirà en la planta de producció de biomassa més gran de l'Estat, i se situarà entre les tres primeres d'Europa en capacitat de producció. La inversió que l'ha fet possible ha estat propera als sis milions d'euros -inclosa una subvenció de l'Agència Valenciana de l'Energia de 800.000 euros-, i la producció que preveu servirà per proporcionar un consum tèrmic a més de 20.000 llars. Segons Fabra, les energies renovables són "el futur". De fet, la seva administració té l'objectiu, va afirmar, d'aconseguir que el 2015 el 45% de l'energia que es consumeixi al País Valencià sigui de fonts renovables.

stats