COOPERACIÓ
Societat 09/03/2011

Albert Vilalta renuncia a la indemnització com a víctima del terrorisme pel segrest a Mauritània

La decisió del cooperant de l'ONG Barcelona Acció Solidària arriba després de les crítiques que va rebre quan va anunciar que demanava l'ajuda econòmica

Acn
1 min

BarcelonaEl cooperant de l'ONG Barcelona Acció Solidària, Albert Vilalta, ha renunciat a cobrar la indemnització com a víctima del terrorisme després de romandre segrestat per Al-Qaida durant 267 dies i resultar ferit per una arma de bala, segons han informat fonts del ministeri de l'Interior. El cooperant va presentar una sol·licitud al ministeri d'Interior, que havia de resoldre en el període d'un any, per rebre aquest reconeixement, però poc després va retirar aquesta petició.

Vilalta va rebre moltes crítiques per demanar aquesta ajuda amb l'argument que l'Estat ja havia pagat amb diners públics el seu rescat. El cooperant, però, va aclarir que si rebia una indemnització econòmica la pensava destinar a organitzacions benèfiques. D'acord amb els barems del ministeri de l'Interior, Vilalta podia rebre entre 14.000 euros i 19.200 euros com a víctima del terrorisme.

Vilalta va rebre diversos trets al moment del segrest i conserva una lleugera coixera. Abans de pronunciar-se, la Direcció General d'Atenció a les Víctimes del Terrorisme havia de demanar al ministeri d'Exteriors un informe sobre si l'acte terrorista va estar motivat per la nacionalitat espanyola, ja que aquest és un requisit que marca la llei. Si aquesta condició no es complia Vilalta havia d'esperar que s'aprovés la nova llei, que encara està en tràmit parlamentari. La llei tindrà caràcter retroactiu i elimina aquest requisit per reconèixer les víctimes.

stats