Societat 30/03/2012

Alberto Fernández-Díaz vol un canvi legal que consideri "'kale borroka'" enfrontaments violents com els del 29-M

Des del punt de vista del president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, la "situació d'impunitat" amb què campen els violents és igual amb Hereu i Saura que amb Trias i Puig

Maria Ortega
1 min
El líder del PP de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, observa atentament l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, durant un ple.

BarcelonaAlberto Fernandez Díaz, president del grup popular a l'Ajuntament de Barcelona, afirma que el text que ha presentat el consistori barceloní per condemnar els enfrontaments violents d'ahir durant la vaga general és "massa lax" i que es queda curt.

Des del seu punt de vista, la "situació d'impunitat" amb què campen els violents per Barcelona és igual amb Hereu d'alcalde de Barcelona i Saura de conseller d'Interior que amb Trias i Puig en aquests mateixos càrrecs. Creu que els violents "campen lliurement" i amb tota "impunitat".

En aquest sentit, ha demanat un enduriment legal que faci que es consideri "terrorisme de carrer" o "'kale borroka'" esdeveniments violents als carrers de la ciutat com els que ahir van acabar amb 300 contenidors cremats i una cafeteria incendiada.

Fernández-Díaz ha fet aquestes declaracions abans de començar el ple de l'Ajuntament, en el qual el seu grup presentarà una moció d'urgència per condemnar els enfrontaments i debatre el tema del vandalisme viscut ahir. Entre els objectius de la moció que presentarà el PP avui hi ha l'estudi sobre si els sindicats, en la seva condició de convocants, tenen alguna responsabilitat respecte a les conseqüències que ha tingut la vaga.

stats