Societat 14/11/2012

Els Mossos obren un expedient informatiu pel cas del menor ferit a Tarragona en una càrrega policial

Interior assegura que el cop de porra ha estat involuntari: la defensa de l'agent implicat ha rebotat contra el nen quan carregava contra un manifestant

Ara/acn
3 min
Un menor ferit pels incidents a Tarragona / TJERK VAN DER MEULEN

TarragonaEls Mossos d'Esquadra han obert un expedient informatiu per aclarir com ha resultat ferit un nen de 13 anys durant les càrregues policials d'aquest dimecres a Tarragona, en aldarulls vinculats a l'acció dels piquets de la vaga general. Tot i assegurar que l'agent implicat "en cap moment ha colpejat intencionadament ni premeditadament el menor que es trobava entre el grup de piquets", Interior ha anunciat una investigació sobre el cas aquest vespre.

Segons la reconstrucció dels fets dels Mossos, agents antiavalots de l'àrea regional de recursos operatius (ARRO) perseguien membres de piquets que "havien actuat violentament". "Un agent ha carregat amb la defensa [el que es coneix popularment com a 'porra'] contra un manifestant que havia actuat amb violència anteriorment i el rebot de la defensa a la motxilla del perseguit ha tocat el cap del menor que era al darrere, fora de la visió de l'agent", afirma el comunicat.

La mateixa nota també intenta explicar la segona part de l'incident, enregistrada per de diversos testimonis en un vídeo que hi ha penjat a internet. "Un segon agent ha corregut darrere del primer per cobrir-lo i ha colpejat amb la defensa les natges d'una persona agenollada a terra d'un grup al voltant del menor [ferit]", admet Interior. I justifica l'agressió a una persona que atenia el nen ferit afirmant que el segon agent no sabia el que havia passat ni que el noi havia rebut un cop de porra.

El nen ha estat traslladat a l'hospital Joan XXIII de Tarragona i li han hagut de posar cinc punts de sutura per tancar-li la ferida.

Matí d'incidents

Els incidents han estat greus a Tarragona aquest matí de vaga general. Uns 200 joves, la majoria encaputxats, han començat a llançar contenidors i a provocar els agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra que custodiaven el centre comercial d'El Corte Inglés, a la confluència entre la plaça Generalitat i el carrer Vidal i Barraquer. Els antiavalots han començat a carregar contra els joves i s'ha organitzat un autèntic camp de batalla a la zona, amb el llançament de planxes metàl·liques i vidres. Els Mossos d'Esquadra han confirmat que els enfrontaments s'haurien saldat, almenys, amb tres imputats: dues noies i un noi.

Els incidents s'han precipitat després d'un recorregut dels manifestants pels comerços de la ciutat, iniciat a la plaça Imperial Tàrraco. A mesura que els joves recorrien els carrers pròxims a la plaça, els comerços anaven abaixant persianes, com als centres Opencor i El Corte Inglés, aquest darrer custodiat per diversos agents antiavalots. Els protestants han fet pintades en alguns establiments i han mogut contenidors enmig de la calçada. A l'altura de la plaça de la Generalitat, on hi ha El Corte Inglés, la crispació ha anat a més i els joves han començat a llançar objectes contundents –com ara planxes, pedres i vidres de l'interior dels contenidors– contra els agents. A partir d'aquí ha començat la càrrega policial.

Els Mossos han informat a l'ACN que, davant del "risc", han decidit carregar contra els joves i n'han retingut tres, que han quedat imputats per danys i desordre públic i, segons els Mossos, s'està buscant una quarta persona, també per imputar-la pels aldarulls. Així, doncs, de moment, no hi ha hagut detinguts relacionats amb aquests fets. D'altra banda, a primera hora del matí els Mossos d'Esquadra han detingut un conductor que ha atropellat un afiliat de la UGT, que participava en un piquet a la plaça Imperial Tàrraco. L'home té una fractura de clavícula i una forta contusió al cap. Posteriorment, un jove del Sindicat d'Estudiants ha estat atropellat per un altre vehicle al polígon de Constantí, amb una ferida al peu.

stats