HOLOCAUST
Societat 08/01/2011

Alemanya va ocultar durant sis anys l'amagatall del nazi Eichmann

El servei secret d'Alemanya occidental va ocultar durant sis anys, des del 1952 fins el 1958, l'amagatall del nazi Adolf Eichmann, un dels responsables directes de l'holocaust jueu

Efe
1 min

BerlínEichman, que vivia sota la identitat falsa de Ricardo Klement i treballava com a operari en una fàbrica del constructor alemany Mercedes, va ser segrestat a Buenos Aires l'11 de maig del 1960 pels serveis secrets d'Israel (Mossad). L'antic tinent coronel de la SS nazi va ser jutjat a Israel i executat el 31 de maig del 1962.

Segons publica avui el diari Bild, "es podria haver detingut Eichmann molt abans" ja que assegura que els serveis secrets alemanys el van ocultar durant sis anys, del 1952 al 1958. El diari reprodueix un document de l'espionatge alemany amb data de gener del 1952 on es pot llegir: "Eichmann no és a Egipte, s'oculta sota el nom fals de Klement a Argentina". No va ser fins al 1958 quan el servei secret de l'Alemanya occidental va informar la CIA que Eichmann s'amagava a Argentina.

Eichmann és considerat un dels responsables directes de l'anomenada "solució final" per eliminar la població jueva d'Europa.

stats