SOCIETAT
Societat 06/06/2011

Les autoritats d'Alemanya dubten ara que la soja sigui l'origen del brot d''E. coli'

En 23 de les 40 mostres analitzades de l'explotació agrícola que s'apuntava com a focus de la infecció, el resultat ha estat negatiu

Agències / Redacció
1 min

BarcelonaAlemanya tampoc té clar que la soja hagi originat la crisi alimentària. El ministre d'Agricultura de l'estat de la Baixa Saxònia, Gert Lindemann, ha afirmat avui que les anàlisis realitzades a 23 de les 40 mostres extretes de l'explotació agrícola de la qual se sospitava com a origen del brot d'E. coli han donat un resultat negatiu. Les autoritats alemanyes tenen dificultats per determinar d'on neix el brot de la malaltia que ha alertat el país i, de retruc, el continent. L'epidèmia ja ha provocat 22 morts. Els resultats encara es faran esperar.

p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } Alemanya havia apuntat ahir que els investigadors havien aconseguit traçar amb força precisió la ruta de subministrament i l’origen dels cultius de soja malmesa. En una compareixença davant de la premsa local, Lindemann va explicar que havien tancat una granja a la localitat d'Uelzen. El ministre de la Baixa Saxònia va assegurar diumenge que la pista era “bastant” clara.

stats