Societat 28/05/2013

Alerten de maniobres militars amb armes a Collserola

BTV ha difós les imatges captades per un veí en què es veuen un parell de soldats armats

Ara
1 min

BarcelonaTot i que, segons la normativa del parc de Collserola, les maniobres militars amb armes estan prohibides en aquest espai, Barcelona Televisió (BTV) ha difós aquest dimarts les imatges captades per Marc Gavaldà, un veí de les Planes, en què es veuen dos soldats armats fent exercicis en aquest espai natural. Gavaldà denúncia, a més, que no és la primera vegada que veu situacions d'aquest tipus, tot i que, en alguna ocasió, els militars s'han situat a prop d'una escola.

La normativa que regulen aquestes pràctiques va canviar a mitjans de l'any passat després de la polèmica suscitada, el setembre del 2011, per unes fotografies de soldats armats fent exercicis a Collserola. L'assemblea general del Consorci del Parc, que és el màxim òrgan de govern d'aquest espai, va rebutjar les pràctiques militars amb armes.

Fonts municipals han assegurat a BTV, però, que l’exèrcit espanyol està autoritzat a fer-hi marxes fins i tot amb armament. El consistori no té constància d’aquests moviments al parc.

stats