EFECTES DE LA POLÈMICA SINDE
Societat 26/01/2011

Álex de la Iglesia dimiteix com a president de l'Acadèmia

Josep Lambies
2 min
Álex de la Iglesia dimiteix com a president de l'Acadèmia

BARCELONA.Dilluns al vespre, la notícia de l'acord entre el govern, el PP i CiU per rescatar la llei Sinde -una versió lleugerament llimada del text original- va agitar la comunitat d'internautes a tot l'Estat. Entre altres, els navegants assidus al Twitter del president de l'Acadèmia Espanyola de Cinema, Álex de la Iglesia, es van encendre en protestes. Un dels revoltats va escriure que, pel seu nom i càrrec, De la Iglesia era l'únic que tenia cartes per actuar. El cineasta, que s'havia sumat a les crítiques contra l'acord, va respondre amb un comentari que ja vaticinava la notícia. Ahir al matí, Àlex de la Iglesia va anunciar, amb una carta al diari El País , la seva dimissió com a president de l'Acadèmia.

En el seu comunicat, el director de Balada triste de trompeta declarava que han estat dos anys fantàstics, que ha treballat amb gent meravellosa i ha tractat amb grans professionals. Tot i això, recordava amb certa mofa que en aquest temps ha estat motiu de més d'un escàndol. Segurament per aquesta actitud combatent i desenfadada, els companys de l'Acadèmia s'han unit davant la notícia de la dimissió en un reconeixement consensuat al seu caràcter agitador, que ha donat una imatge més espectacular al cinema espanyol i ha rentat la cara de la institució. Un contrafort que treu ferro al mea culpa que De la Iglesia va pronunciar la setmana passada davant dels nominats als Goya, disculpant-se per la mala recepció que el bon cinema d'aquest any ha tingut entre el públic.

També la ministra de Cultura li ha donat les gràcies per l'esforç que ha invertit a trobar consens. Però sembla que la decisió està presa: després de la gala dels Goya, el 13 de febrer, Álex de la Iglesia dimitirà del seu càrrec. Això sí, ha assegurat que la cerimònia no s'ofegarà en la notícia, i que no eclipsarà la celebració del cinema espanyol. Al cap i a la fi, com a cineasta encara té molt a celebrar: el seu últim film és el més nominat de l'edició.

stats