Societat 12/07/2011

Alice Cooper i Amanda Lear reciten Dalí

Amb Salvador Dalí canta , el festival Acústica celebra deu anys i la fita dels 40.000 espectadors. L'espectacle reunirà dotze artistes dirigits per Pascal Comelade que musicaran poemes de Dalí.

Ricard Martín
2 min
Alice Cooper i Amanda Lear reciten Dalí

Barcelona.Amb nou edicions a l'esquena, el festival Acústica de Figueres té motius per estar content: ha crescut de 3.000 espectadors a 40.000. I en la seva pròxima edició, del 31 d'agost al 4 de setembre, l'Acústica celebrarà deu anys amb un espectacle molt especial: Salvador Dalí canta , que reunirà dotze artistes que interpretaran, musicats, els poemes de Salvador Dalí.

El periodista Pep Blay, director artístic de l'espectacle, ha volgut subratllar que "aquesta serà la primera vegada que els poemes de Savador Dalí pujaran a un escenari". Els artistes escollits són Estrella Morente, Ana Torroja, Amaral, Martirio, Kiko Veneno, Love of Lesbian, Albert Pla, Gerard Quintana, Dolo Beltrán i Pau Riba.

Els amics de Dalí

A més, el xou comptarà amb dos padrins d'excepció: el veterà roquer nord-americà Alice Cooper i Amanda Lear, que hi participaran declamant poemes de l'artista empordanès en un vídeo exclusivament enregistrat per a l'espectacle. La batuta la portarà Pascal Comelade, que està ultimant les musicacions dels poemes. L'acompanyarà en viu la seva orquestra onírica i fràgil, que posarà el coixí musical en les dues sessions de l'espectacle. A més, el poeta Enric Casasses recitarà prosa daliniana i la ballarina Sol Picó s'atrevirà a dansar la veu de Dalí. Salvador Dalí canta es representarà els dies 2 i 3 de setembre en un auditori creat per a l'ocasió a la plaça Gala Dalí, amb 600 entrades limitades per a cada dia.

"No serà Dotze canten Dalí " -pronostica Blay-. Serà un espectacle coherent, exquisit, únic i especial, vinculat al geni". Si no fos així, assegura, la Fundació Gala-Dalí no hauria autoritzat l'Acústica a fer servir la marca Dalí. Un permís denegat, per exemple, a un film de Hollywood que havia de protagonitzar Antonio Banderas.

En la programació ordinària del festival hi actuaran, entre d'altres, Manel, Russian Red, Antònia Font, The Pepper Pots i Cris Juanico. "La nostra voluntat és fer una fotografia de l'important moment musical que viu Catalunya ara", ha dit el director del festival, Xavi Pascual.

stats