ALPINISME
Societat 12/07/2012

Un alpinista de Sant Joan de les Abadesses mor en l'allau al Mont Blanc

Esteve Martínez és una de les nou víctimes mortals. Nou persones més han resultat ferides. Els desapareguts ja han estat localitzats

Efe / Ara
1 min
Dos alpinistes arribant al Mont Blanc, on aquest dijous han mort nou excursionistes a causa d'una allau. REUTERS

ParísUna allau al coll de Maudit, al Mont Blanc, ha provocat la mort d'almenys nou alpinistes i ferides a nou més. Entre les víctimes mortals hi ha Esteve Martínez, de 38 anys i alpinista de Sant Joan de les Abadesses, segons ha avançat aquest dijous 'ElRipollès.info'. L'allau també ha provocat ferides a un altre veí d'aquest municipi del Ripollès, Guillem Ferrer, de 35 anys, que ha pogut ser rescatat i ha ingressat en un hospital, però no es troba en estat greu. Aquest dijous els familiars de la víctima viatgen a Chamounix, on s'ha instal·lat una capella ardent, per iniciar els tràmits de repatriació del cos. Entre les víctimes mortals també hi ha un alpinista de l'Estat, segons fonts del consolat espanyol a Lió. Es tracta de Joaquín Aguado Maruny, de 51 anys i veí del municipi madrileny d'El Boalo, que viatjava en companyia d'Emilio Carrero, qui ha sobreviscut a l'accident.

Els alpinistes viatjaven en una expedició formada per 28 persones de diverses nacionalitats, de les quals n'hi havia quatre de desaparegudes (dos britànics i dos alemanys) que acaben de ser trobades en vida. El ministre de l'Interior francès, Manuel Valls, s'ha desplaçat fins al lloc dels fets per supervisar les tasques de rescat. Els escaladors havien sortit del Mont Blanc Des Cosmiques i es disposaven a fer la ruta de les tres muntanyes, una de les vies més transitades d'accés al pic més alt d'Europa, de 4.810 metres d'altura.

stats