Diversitat religiosa
Societat 15/06/2012

El grup islàmic Alouma renuncia a construir la mesquita al polígon de Lleida

Al·leguen que la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya en construirà una al barri de la Balàfia, en un terreny més adequat

Efe
2 min

LleidaL'entitat islàmica Aloumna ha informat avui en un comunicat que renuncia a construir la mesquita en un solar cedit per l'Ajuntament de Lleida als polígons industrials El Segre i Entrevíes perquè existeix un altre projecte millor.

El motiu d'aquesta decisió és que una altra associació, la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya (UCCIC), ha aconseguit un terreny més adequat a l'interior de la ciutat.

Segons el president d'Aloumna, Mohammad Kharbouch, el projecte de la UCCIC inclou la construcció d'una mesquita, habitatges i altres serveis públics, amb la qual cosa resulta "més beneficiosa" per a la comunitat islàmica de Lleida.

El comunicat afegeix que aquest projecte se situa al barri de Balàfia i que és "és més ambiciosa i beneficiosa per a la colònia musulmana" i que "ha valorat per damunt de tot els interessos dels musulmans d'aquesta ciutat i decidit, pel seu bé, donar pas a aquesta oferta".

El comunicat finalitza recordant que el solar del polígon "podria no complir tots els requisits que el nostre poble musulmà sol·licitava", i afegeix que Aloumna segueix interessada en la construcció d'un temple, encara que dóna el seu suport al nou projecte.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat que no té constància ni del nou projecte ni de la renúncia a la construcció d'una mesquita al solar del polígon reservat per a això.

En tot cas, ha afirmat que si es presenta la renúncia no es tornarà a convocar un concurs perquè una altra entitat s'adjudiqui la construcció d'una mesquita al polígon, amb la qual cosa el solar quedaria alliberat i es destinaria a altres usos.

Quant a la possibilitat que tiri endavant el projecte de la UCCIC, Ros ha estat taxatiu i ha assegurat que no es pot pronunciar sobre alguna cosa de la qual no té cap coneixement, ni del projecte en si ni del solar elegit per construir-lo.

Ros ha afegit que l'última comunicació oficial amb Aloumna va ser la concessió d'una pròrroga per presentar el projecte de construcció de la mesquita del polígon, que l'entitat va sol·licitar el 9 de maig "per problemes tècnics" i que li havia estat concedit per dos mesos.

En tot cas, l'alcalde ha recordat que si passats aquests dos mesos tampoc hagués presentat el projecte, l'adjudicació hagués quedat anul·lada de tota manera. EFE

stats