SOCIETAT
Societat 19/08/2011

Álvarez (UGT) critica que el Govern carregui contra els immigrants quan parla del frau del PIRMI

El secretari general del sindicat a Catalunya creu que la Generalitat criminalitza els que reben ajuda social i que aquestes tesis “engreixen Plataforma per Catalunya”

Redacció
1 min

BarcelonaEl secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha criticat les acusacions que han arribat des de diversos membres del Govern, que centren l'atenció en els immigrants quan parlen del frau del PIRMI. Segons Álvarez, aquest és un missatge que “engreixa Plataforma per Catalunya”. "No és veritat que hi hagi 9.000 marroquins que cobrin el PIRMI sense justificació", ha dit Álvarez en una entrevista a Catalunya Ràdio, negant les afirmacions que va fer ahir el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc-Xavier Mena.

En una altra entrevista a Efe, Álvarez ha insistit en les crítiques al fet que "des de la Generalitat es criminalitzin les persones que necessiten suport social amb demagògia i tints de racisme". "Quan es parla d'immigrants que reben la renda mínima d'inserció (RMI) en un context on també s'estan referint al frau, estem davant una manera poc digna de fer política", ha deplorat Álvarez.


 "Si la Generalitat vol treure a algú la prestació per no fer un curs o rebutjar ofertes de treball ja podia fer-ho abans. El que no té sentit és culpabilitzar les persones que perceben aquesta ajuda de la mala gestió de l'administració", ha sentenciat Álvarez, que ha recordat que els actuals responsables "porten vuit mesos al Govern i tenien l'obligació d'acabar abans amb el frau del PIRMI". "Si una persona treballa i també rep el PIRMI, li poden treure la prestació, no cal canviar la norma", ha explicat.

stats