SOCIETAT
Societat 09/07/2012

Ana Pastor demana ajuda al sector privat per construir els accessos al port

El ministeri de Foment havia acordat amb la Generalitat que els accessos estarien llestos al juny

Acn
1 min
La ministra de Foment, Ana Pastor, al Barcelona Tribuna

BarcelonaLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha parlat avui del retard en la construcció dels accessos viaris i ferroviaris al port de Barcelona durant una conferència feta al Barcelona Tribuna. "Foment manté el compromís de tenir enllestits els accessos provisionals al setembre, que representen una inversió menor de 14 milions d'euros", ha explicat la ministra. Després s'hauran de construir encara els accessos definitius, que encara es troben en fase d'estudi i pels quals la ministra ha demanat "col·laboració publicoprivada".

Foment havia acordat amb la Generalitat i amb l'empresa xinesa Hutchison, que ha invertit 500 milions d'euros en la construcció d'una nova terminal portuària, que els accessos estarien enllestits al juny, data en què la terminal estava preparada per entrar en funcionament. Pastor ha descartat el cobrament de qualsevol peatge als vaixells de mercaderies que entrin al port de Barcelona per finançar les obres.

Pastor també ha reiterat que "en menys de sis mesos" estaran acabades les obres de la línia de tren d'alta velocitat per a passatgers entre Barcelona i Figueres. Després caldrà aprovar l'homologació entre els trens francesos i espanyols i acabar les obres de l'estació de Girona. En aquest sentit, la ministra s'ha referit a la instal·lació del tercer carril per al trànsit ferroviari de mercaderies al llarg del corredor mediterrani. "Aquest també és un gran projecte per a tot Espanya", ha sentenciat Pastor.

stats