Societat 01/02/2012

La ministra de sanitat proposa una targeta sanitària unificada per a les 17 comunitats autònomes

També proposa homogeneïtzar la llei de la dependència, que defineix com un "laberint" per a l'usuari. en la primera compareixença al Congrés, no ha fet cap menció sobre la reforma de la llei sobre l'avortament

Agències
1 min

BarcelonaLa ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, ha anunciat aquest dimecres que impulsarà una targeta sanitària unificada per a tot el territori estatal com a part d'un gran pacte per la Sanitat i els Serveis Socials que tirarà endavant amb el suport de les comunitats autònomes. Ho ha dit en la primera compareixença al Congrés dels Diputats, en què ha explicat que l'objectiu de la mesura és que tots els ciutadans tinguin les mateixes prestacions i la mateixa assistència, independentment del territori on estiguin.

També ha anunciat canvis en la gestió de la dependència i ha proposat criteris homogenis per a totes les comunitats, amb la idea de simplificar una llei de la dependència que, ha dit, ara és un "laberint" per a l'usuari.

Res sobre la reforma de l'avortament

Mato no ha fet referència a la reforma de l'avortament en cap moment del seu discurs. De fet, en les 75 pàgines que conformen la intervenció en la comissió de sanitat, no hi ha ni una sola referència a la modificació de l'actual legislació, que el govern espanyol pretén impulsar i que va avançar la setmana passada el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. La reforma preveu exigir el consentiment patern en els casos de les noies de 16 i 17 anys que vulguin avortar.

Ruiz-Gallardón va confirmar ahir, en una entrevista a TVE, que la modificació contemplarà la despenalització de l'avortament en determinats casos. L'actual llei de terminis permet a la dona interrompre l'embaràs fins a la setmana 14, sense argumentar cap causa.

stats