Societat 07/05/2012

Andrej Péjic, el model androgin, es vesteix de núvia a Barcelona

Rosa Clará escull el 'top model' serbi per mostrar els vestits de la seva nova col·lecció en la passarel·la Gaudí Núvies

Efe
2 min
Andrej Péjik amb un vestit de Rosa Clará / EFE

BarcelonaLa Barcelona Bridal Week, cita internacional de la moda nupcial, ha escalfat motors avui abans de l'obertura demà de la Passarel·la Gaudí Núvies amb les últimes proves de les col·leccions de Rosa Clará i Pronovias, que obriran i clausuraran, respectivament, les desfilades programades.

Rosa Clará ha realitzat les últimes proves dels seus dissenys davant la premsa, amb la presència del model androgin serbi Andrej Péjic, que trepitjarà les passarel·les espanyoles per primera vegada, després d'haver triomfat amb Jean Paul Gaultier desfilant tant amb roba d'home com de dona, i al qual alguns defineixen com "la tercera via del futur de la moda".

Jean Paul Gautier va escollir el 'top model' serbi en la Setmana de la Moda de París de gener de 2011 per tancar la seva desfilada d'Alta Costura, lluint un vestit de núvia, i acaba d'elegir-lo com a imatge del seu perfum masculí, en substitució del model basc Jon Kortajarena.

Fill de pare croat i mare sèrbia, aquest 'top model' de 20 anys criat a Austràlia s'ha atrevit també a posar en biquini per a un editorial de moda i fins i tot en roba interior femenina el Nadal passat, com a imatge de llenceria dels grans magatzems holandesos Hema.

De la seva banda, el dissenyador Manuel Mota ha donat els últims retocs a la col·lecció Pronovias 2013 com a director creatiu de la firma, davant la presència de la seva "ambaixadora", Tamara Falcó, en els seus locals del Prat de Llobregat (Baix Llobregat), també amb la premsa com a testimoni.

Rosa Clará inaugurarà demà la Passarel·la Gaudí Núvies al Pavelló número 8 del recinte Gran Via de la Fira de Barcelona, en la qual s'exhibiran els últims dissenys de núvia i festa de vint dissenyadors, esdeveniment que es clausurarà divendres que ve a la tarda amb una desfilada de Pronovias al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), a Montjuïc.

També presentaran les seves últimes creacions Victorio & Lucchino, Jesús Peiró, Yolan Cris, Inmaculada García, Raimon Bundó, Franc Sarabia, Francis Montesinos, Manu Álvarez, Matilde Cano, Hannibal Laguna, Joana Montez, Patricia de Melo, Fuentecapala, Cabotine, Sonia Peña, Ana Torres i Carla Ruiz.

Aquesta 22a edició de la Barcelona Bridal Week continuarà de l'11 al 13 de maig amb el Saló Internacional Noviaespaña, considerada la fira internacional més important en vestits nupcials, que ha penjat el cartell de complet amb la presència de 230 marques nacionals i internacionals, segons que apunten els seus organitzadors.

Les mateixes fonts han indicat que el 50 per cent del perfil dels seus expositors és internacional, amb incorporacions de la talla de Carlo Pignatelli, Zuhair Murad, ZM Woman, Joana Montez i Patricia Melo i que, entre els futurs compradors, assistiran convidats dels Estats Units, Rússia, el Brasil i països de l'Est.

A més del segment de vestits de núvia, vestits de festa i complements, aquest saló compta per primera vegada amb la presència de vestits de comunió, gràcies a la participació de firmes com Ágatha Ruiz de la Prada, Rosa Clará, que s'estrena en aquest sector, Miquel Suay, Javier Larrainzar i Olacaracola.

stats