SOCIETAT
Societat 23/04/2012

Anglada es proclama "el sant Jordi del segle XXI" i etziba un cop de cap i un cop de puny a dos joves en la diada de PxC, segons 'El 9 Nou'

Els dos joves van acabar a l'hospital. Diversos testimonis asseguren que el líder ultra anava begut. PxC diu que Anglada va ser l'agredit

Ara
2 min
Portada d'El 9 Nou

BarcelonaLa diada de Plataforma per Catalunya (PxC) que s'ha fet aquest diumenge a Vic ha acabat amb dos nois a l'hospital, segons explica el diari 'El 9 Nou' aquest dilluns. Segons el rotatiu, el líder de la formació ultra, Josep Anglada, hauria clavat un cop de cap a un dels joves, al qual li va sagnar el nas, i un cop de puny a un altre. Els fets han passat aquest diumenge a la plaça Major de la capital osonenca. El diari també diu que "Anglada anava borratxo, segons molts testimonis". No obstant això, David Parada, regidor de PxC a Sant Boi de Llobregat, ha escrit a Twitter que va ser Josep Anglada qui ahir al vespre va anar a la comissaria dels Mossos a denunciar l'agressió que va patir de "dos moros".

PxC celebra cada any la diada del partit per Sant Jordi. Per primera vegada, aquest any s'ha fet a Vic. L'acte va començar a les 11 del matí i es va allargar fins a les dues amb un dinar i el parlament d'Anglada. Hi van assistir unes 300 persones d'arreu de Catalunya. Després hi havia programat un animador musical i l'actuació de Cristina Stop. Segons el diari, també es va ballar 'La sardana d'Anglada'.

El líder de PxC s’havia autoproclamat unes hores abans de la baralla "el sant Jordi del segle XXI". En la nota de premsa del partit, que recollia el contingut del discurs pronunciat ahir a Vic, "s'assenyala que PxC serà l’heroi que matarà el drac que provoca els problemes actuals: l’islam i la casta política".

No és la primera vegada

No és el primer incident amb el qual s'ha relacionat el president de PxC. A banda de respondre davant l'autoritat per discriminació del col·lectiu immigrant, el Cap d'Any del 2007, Anglada va participar amb el seu fill en una baralla amb altres joves a l'exterior d'una discoteca de Gurb, a Osona. Aquells fets van acabar en una condemna judicial contra el cap de l'oposició de l'Ajuntament de Vic. El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Vic va dictaminar que Anglada pagués una multa de 150 euros per una falta d'injúries i complís sis dies de localització permanent per haver agredit, amb un cop de puny al nas, un dels joves que van participar en la picabaralla.

Fa uns mesos, Anglada també va ser protagonista d'un embolic familiar, justament amb el seu fill, que el va denunciar per violència domèstica, per haver-lo insultat i pegat després de tenir una discussió. Després, durant el judici ràpid, però, va retirar la denúncia i es va emparar al dret constitucional de no declarar en contra d el seu pare. El novembre passat el jutjat va absoldre Anglada per falta de proves, ja que només es va donar per vàlid l'atestat policial i l'anàlisi medicoforense que es va fer a Josep Anglada fill en el moment d'interposar la denúncia.

stats