Societat 24/08/2011

Anglada es presenta al ple de Salt que aprova la prohibició de construir nous temples religiosos

El líder de PxC no ha pogut entrar a la sala per excés d'aforament i ha marxat custodiat per la policia

Narcís Presas
1 min
Josep Anglada amb un policia local / CÈLIA ATSET

SaltL'ajuntament de Salt ha aprovat aquest vespre, en un ple extraordinari, la suspensió durant un any de la concessió de llicències per obrir centres de culte al polígon de Torremirona. A l'acte s'hi ha presentat el màxim dirigent de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, fet que ha crispat els nombrosos assistents, alguns favorables a PxC i d'altres adherits a grups de moviments antifeixistes. Anglada, però, no ha pogut entrar a la sala de plens ja que li han argumentat que l'aforament estava complet i ha hagut de marxar custodiat per la policia.

El veto a la construcció de temples religiosos s'ha aprovat amb els vots del govern de CiU i també del PP i dels dos regidors no adscrits que hi han votat a favor. PSC i PxC hi han votat en contra. Segons la regidora de Plataforma, Maria Osuna, el seu vot ha estat negatiu perquè el que volen és que el veto sigui "per sempre". "No volem cap mesquita ni a Salt ni en sòl català", ha dit.

L'objectiu de l'equip de govern de Salt, segons les fonts municipals, és potenciar amb aquesta proposta l'activitat econòmica del polígon Torremirona. El mateix alcalde, Jaume Torremadé, va reconèixer que els empresaris del polígon temen pels seus negocis. Torramadé també va detallar que aquesta normativa no aturarà el procés iniciat per fer-hi una mesquita si es compleixen els terminis per presentar el projecte.

stats