SOCIETAT
Societat 30/03/2011

Animals escapistes

El Zoo de Barcelona havia patit dues fugues conegudes en un segle llarg d'història. És conegut també el cas de Ken Allen, un orangutan que va escapar-se moltes vegades del zoo de San Diego per diversió

David àlvarez
2 min
Ken Allen, l'orangutan escapista / FLICKR

BarcelonaLa fuga que han protagonitzat les dues llobes que s'han escapat del Zoo de Barcelona ha centrat l'atenció de mitjans i ciutadans de la ciutat durant gran part del matí. El cas, però, no és l'única fuga que s'ha produït al llarg del segle llarg d'història del parc zoològic de Barcelona, i molt menys encara a la resta de zoos del món. De fet, un estudi recent indica que tres de cada quatre zoològic tenen un alt risc de fuga.

La primera gran evasió a les instal·lacions del Parc de la Ciutadella va tenir lloc el 1962, l'any de la gran nevada. Aleshores, el Zoo va haver de lamentar la mort de molts animals que van sucumbir davant les inusuals temperatures. N'hi va haver, però, alguns amb prou fortuna com per poder volar a llocs on la neu no els castigués tant. L'endemà de la nevada i mentre intentaven tornar a la normalitat, els treballadors del zoo van fer recompte i van veure que molts dels ocells s'havien escapat de les gàbies.

No va ser fins l'any 2002 que es va repetir un cas semblant al zoològic barceloní. En aquella ocasió una cabra hispànica va fugir espantada pel soroll que feien unes obres de manteniment a prop del recinte. L'exemplar va ser capturat en un camp de futbol proper.

Altres fugues memorables

Però si hi ha un lloc on els animals protagonitzen fugides freqüents són les illes Canàries. L'any passat, set tigres van escapar-se del Cocodrilos Park, a la localitat d'Agüimes, i tres d'ells van haver de ser abatuts pels trets de la Guàrdia Civil. I a la Orotava, a la veïna illa de Tenerife, dos ximpanzés van fugir del parc Oasis i un d'ells va ficar-se dins un bar i va provocar el caos entre els clients.

El Houdini dels animals

Ara bé, entre els escapistes engabiats, n'hi ha un d'il·lustre que va arribar a ser conegut com el Houdini pelut. Es tracta de Ken Allen, un orangutan de Borneo que va viure al zoo de San Diego. Ken va escapar-se nombroses vegades de la seva gàbia però mai se'n va allunyar gaire, com si només provés de fer evident que podia marxar quan volgués.

stats