Tecnologia
Societat 10/08/2011

Apple aconsegueix prohibir la venda del 'tablet' Samsung Galaxy 10.1 a la Unió Europea

Un tribunal alemany ha emès una ordre judicial que frena temporalment la distribució de la tauleta electrònica. El gegant de Cupertino acusa al seu rival sud-coreà d'haver copiat el disseny i algunes funcionalitats de l'iPhone i l'iPad

Agències
1 min
El dispositiu iPad d'Apple (a l'esquerra) i el 'tablet' Galaxy 10.1(a la dreta) / Reuters

BarcelonaLa companyia d'Steve Jobs ha guanyat la partida, de moment, a la seva competidora sud-coreana. Un tribunal alemany ha emès una ordre judicial que evita temporalment la distribució de la tauleta electrònica Samsung Galaxy 10.1 a la Unió Europea. L'empresa sud-coreana s'ha mostrat decepcionada amb la sentència i ha informat que recorrerà a la decisió del tribunal.

Samsung va presentar el seu nou tablet el passat més de juliol a Seül, a l'espera del llançament oficial a nivell mundial a l'octubre. L'ordre l'emesa pel tribunal de Düsseldorf suposa el primer revés legal per la multinacional sud-coreana en el creuament de denúncies amb el gegant informàtic de Cupertino.

A principis d'abril, Apple va acusar Samsung d'haver copiat el disseny i el funcionament dels dispositius iPhone i iPad per aplicar-los a telèfons intel·ligents i tauletes electròniques de la seva marca. La resposta de la sud-coreana no es va fer esperar, que va acusar la companyia de Jobs d'haver plagiat algunes idees del seu programari.

Samsung ha anunciat que prendrà totes les mesures per assegurar que els seus dispositius puguin arribar als clients europeus i d'arreu del món.

Les dues companyies tenen altres processos legals oberts a Austràlia i als Estats Units. La roda de judicis podria complicar la relació entre els dos gegants tecnològics, rivals en el sector de les comunicacions però amb interessos comuns, ja que Samsung fabrica microxips que Apple utilitza en els seus productes.

stats