Societat 04/10/2011

El nou iPhone 4S obeirà ordres a través de la veu

Els usuaris podran parlar-li a un telèfon que augmenta la potència, la qualitat de la càmera i l'enviament de dades. Fins ara, l'iPhone 4 és l''smartphone' més venut del món

S. Sabaté
2 min
El director de màrqueting d'Apple presentant l'iPhone 4S / Getty

BarcelonaApple ha fet aquest dimarts una nova conferència per exposar alguns nous productes. El més esperat era l'iPhone 5, que, finalment, no ha aparegut. Això sí, existeix una nova versió del telèfon d'Apple: l'iPhone 4S. L'encarregat de presentar-lo ha estat Tim Cook, el nou CEO de la companyia després de la retirada d'Steve Jobs, juntament amb altres responsables de l'empresa.

L'iPhone 4S

El nou producte d'iPhone és el 4S, i no l'iPhone 5, com s'havia especulat inicialment. El nou telèfon té diverses novetats: la càmera tindrà 8 megapíxels i oferirà, per tant, fotos de millor qualitat. Quant a vídeo, podrà gravar en alta definició. La bateria del nou aparell pot durar fins a 8 hores en temps de conversa en 3G. A més, tindrà dues antenes per enviar i rebre senyal i així obtenir una millor qualitat de trucades i dades. El nou iPhone 4S tindrà un processador com el de l'iPad2, 7 vegades més ràpid que l'actual iPhone4. Aquest aparell estarà disponible a partir del 28 d'octubre.

Una nova funció, anomenada Siri, servirà per donar instruccions amb la veu al telèfon. De moment, però, estarà disponible en pocs idiomes. Per exemple, es pot dir a l'aparell que recordi una trucada o activitat pendent a fer, i aquest sistema ho transcriu a l'iPhone 4S. Aquesta és una de les grans innovacions d'aquest nou telèfon.

Segons el CEO d'Apple, Tim Cook, l'iPhone 4 ja és l'smartphone més venut del món.

iCloud, i altres aplicacions

Apple també ha presentat el nou iCloud. Serà un nou iTunes que permetrà a l'usuari allotjar les cançons "en núvol", sense necessitat de disc dur, mitjançant un sistema de reconeixement d'arxius des de qualsevol smartphone, tablet o ordinador. No caldrà pagar les descàrregues cada vegada.

I també una nova aplicació d'Apple permetrà veure, en un mapa, on són els teus amics en temps real. 'Troba els meus amics', serà el nom d'aquesta app.

D'altra banda, dimecres de la setmana que ve la companyia llançarà el nou sistema operatiu iOS 5, per a mòbils, que es podran actualitzar gratuïtament. Servirà per a iPhones i iPads.

El lideratge de la poma

Apple ha lluït, un cop més, aquelles dades que demostren el seu lideratge en determinats sectors. El responsable de software de la companyia, Scott Forstall, ha explicat l'èxit de l'App Store, la botiga d'aplicacions per als seus productes: ja s'han fet més de 18 mil milions de descàrregues des d'aquest lloc. Al món ja hi ha 60 milions d'usuaris de Mac, amb un creixement anual del 23%. Com a mostra de l'èxit, ha exposat el cas de Hong Kong on fa uns dies hi van obrir una nova botiga. Només en el dia d'obertura van vendre més productes que a qualsevol altra botiga del món.

Recupera aquí el seguiment minut a minut de la conferència d'Apple a l'Ara.cat.

stats