Societat 07/08/2011

Apple prepara una nova onada d'iPads amb alta definició

El secretisme amb què treballa Apple excita la rumorologia a partir de les pistes més recòndites. La nova generació d'iPads -que podrien aparèixer ja a la tardor- no és una excepció.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Els iPads actuals tenen una densitat de 132 píxels per polzada. La nova generació en tindrà de 250 a 300.

Barcelona.Si els ancestres consultaven els oracles, observaven els astres o examinaven els pòsits del cafè, els geeks s'empesquen mètodes no menys rocambolescos per endevinar els plans de la deïtat Steve Jobs, màxim responsable d'Apple. Així, en les últimes setmanes, s'han disparat els auguris sobre la nova generació d'iPads, basats en la política de preus anunciada per a les pròximes setmanes, o en els components que està comprant a Taiwan l'empresa de la poma. Aquests factors fan preveure que al setembre aparegui la seva nova onada de tauletes.

Alguns mitjans especialitzats aposten per l'aparició d'una nova generació de ple dret. L'iPad 3, segons aquestes especulacions, seria més prim, d'un material més lleuger i disposaria d'una pantalla amb el doble de resolució que l'actual. També inclouria un sistema operatiu plenament preparat per interactuar amb iCloud, el núvol d'Apple.

Però altres intèrprets dels moviments de l'empresa californiana recorden que Steve Jobs ha presentat a cada primavera la nova generació, per la qual cosa ara seria avançar-se massa respecte a l'aparició de l'iPad 2. En aquest cas, es dóna per fet que apareixeria una nova versió de la tauleta actual, però amb millores substancials que permetin tornar-la a fer competitiva, ja que marques com LG o Samsung han estat agressives a l'hora de captar mercat els últims mesos. Aquest iPad 2 Plus podria sortir al mercat amb el nom d'iPad 2 HD, per ressaltar que és d'alta definició, gràcies a haver doblat la resolució de la pantalla.

Un dels motius per a la manca de detalls és l'espionatge industrial. Apple guanyava la setmana passada un plet important contra Samsung, que li reclamava poder examinar els seus productes abans de llançar-los al mercat, per avaluar possibles plagis. El jutge va determinar que Apple només havia de mostrar-los el producte si ja l'havia anunciat. Això explica per què Apple presenta les seves novetats tot just hores abans que arribin a les botigues.

stats