LA MÉTEO
Societat 27/08/2011

Aquesta nit tornarem a dormir bé

Diumenge, els núvols faran una mica més la guitza que avui, però continuarem tenint arreu unes temperatures totalment a ratlla

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que han crescut algunes nuvolades a les comarques de Girona i al nord de la costa Central, el dissabte l'acabarem, en conjunt, amb cel clar arreu del país. I tot apunta que demà també serà una jornada de bon aprofitar, amb moltes hores de sol i només alguns intervals de núvols, a estones compactes, a les terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona. De fet, a l'extrem sud de Catalunya fins i tot es podria arribar a escapar alguna gota.

Tot plegat, amb temperatures que es mantindran a ratlla. Aquesta nit es tornarà a dormir bé fins i tot arran de mar i demà a primera hora no farà cap nosa una jaqueta prima a les comarques interiors. Diumenge al migdia, el termòmetre repuntarà una miqueta més que avui, però encara ben poques màximes superaran els 30 o 31 graus.

Aquest petit parèntesi amb ambient més fresc, però, no tindrà continuïtat i la primera meitat de la setmana vinent la passarem amb tres o quatre graus més a les hores centrals del dia. En tot cas, no tenim cap gran calorada a la vista.

Mentrestant, a la costa est dels Estats Units, l'huracà Irene segueix la trajectòria prevista i fa poc més d'una hora que ha tocat terra a Carolina del Nord. De moment ha baixat a la categoria 1 sobre 5, però, tot i això, ha arribat acompanyat d'intenses pluges i de vents sostinguts de fins a 150 km/h.

A mesura que avanci el cap de setmana, l'huracà es continuarà enfilant cap al nord i durant les pròximes 24 hores escombrarà ciutats com Filadèlfia, Washington i Nova York. Afortunadament, aquest recorregut pràcticament coninental, paral·lel a la costa, l'anirà afeblint i està previst que d'aquí 24 hores es converteixi, definitivament, en una tempesta tropical.

En trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats