Societat 08/06/2011

Arribar al món per sorpresa, a mig vol

Va arribar al món divendres, abans del que se l'esperava i mentre volava de Malabo a Madrid en un avió d'Iberia. Per sort, a bord també hi havia un metge de família, un pediatre i una llevadora.

Ara
2 min
Arribar al món  per sorpresa, a mig vol

Barcelona.De vegades els parts s'avancen i, en alguns casos, les mares no estan en les millors situacions per afrontar el naixement dels seus fills. És el cas del nadó que va néixer, divendres passat a la matinada, mentre la seva mare viatjava de Malabo a Madrid en un vol de la companyia Iberia. L'avió va sortir de la capital de Guinea Equatorial quan passaven pocs minuts de la mitjanit i el naixement es va produir a les 3.30 hores, quan l'avió encara estava en ruta.

Un metge de família, un pediatre i una llevadora que viatjaven casualment en el mateix vol van assistir un part que va ser ràpid i que no va tenir complicacions. L'avió va aterrar a Barajas a les set del matí, com estava previst, on una ambulància i un metge esperaven la mare i el nadó, que va pesar tres quilos. Segons va dir un portaveu d'Iberia, el personal sanitari que viatjava a l'Airbus 319 que cobria el trajecte va considerar que no era necessari desviar el vol, ja que tant la mare com la criatura estaven en bon estat de salut. Aquest naixement és el cinquè a bord d'una aeronau de la companyia. La resta dels parts es van registrar en rutes amb l'Havana, Bogotà, i Moscou-Tòquio. La llista de naixements al cel, però, és força més llarga.

Regal de naixement

Al febrer de l'any passat, per exemple, una nena va néixer en una avió de la companyia TAM, de la Força Aèria Boliviana, mentre volava entre les ciutats de Cochabamba i La Paz. El part va ser assistit per un metge i una infermera que també eren, de manera casual, entre els passatgers de l'avió, i la companyia va obsequiar la criatura acabada de néixer amb bitllets gratuïts fins als 21 anys.

El 2009 el naixement sorpresa es va produir en un vol entre Amsterdam i Boston i també va comptar amb suport mèdic entre els viatgers. Més dramàtica és la història del nadó que va aparèixer sa a la paperera del lavabo d'un avió que volava des de l'Aràbia Saudita fins a les Filipines.

stats