SOCIETAT
Societat 17/06/2011

Llibertat provisional per a cinc dels detinguts pels aldarulls davant el Parlament

Aquest matí han declarat davant del jutge. Ahir ja ho va fer un altre arrestat. Se'ls acusa dels delictes de desobediència i resistència a l'autoritat. Els 'indignats' preveuen concentrar-se davant els jutjats en solidaritat amb els acusats

Laia Espín
2 min

BarcelonaAquest matí han passat a disposició judicial els cinc detinguts que encara tenien sota custòdia a la comissaria pels aldarulls que es van viure dimecres a les portes del Parlament. Els detinguts estan acusats dels delictes de desobediència i resistència a l'autoritat, i podrien enfrontar-se a penes de presó. De moment, però, el jutge els ha deixat en llibertat provisional després de prendre'ls declaració, tot i que manté sobre ells les acusacions. Fonts dels Mossos han precisat que la investigació continua oberta per acabar de determinar les responsabilitats dels detinguts i d'altres persones que van participar en els fets. A la pàgina web de l'acampada barcelonina s'anuncia una “convocatòria solidària” amb els detinguts aquest mateix divendres a les 16 h de la tarda a la Ciutat de la Justícia.

La Fiscalia també estudia si es pot aplicar a algun dels responsables dels incidents l'article 498 del Codi Penal, que castiga amb penes de tres a cinc anys de presó a "qui utilitzi força, violència, intimidació o amenaça greu per impedir a un membre del Congrés, del Senat o d'una assemblea legislativa de comunitat autònoma assistir a les seves reunions". El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, va indicar ahir en roda de premsa que, a més dels set detinguts durant dimecres passat, la Policia ja ha identificat una desena de violents i va avançar que aquesta xifra augmentarà en el transcurs de la investigació.

Durant els aldarulls, que van tenir lloc quan el col·lectiu dels indignats intentaven impedir l'accés dels diputats a la cambra, els Mossos van fer set detencions. Dels altres dos detinguts un era menor d'edat, i ja va passar aquest dijous a mans de la Fiscalia de Menors. L'altre detingut, el setè, ha passat també aquest dijous a mans del jutge però s'ha negat a declarar. Ha quedat en llibertat provisional però se li mantenen les acusacions.

stats