Societat 06/03/2012

Indignació entre els veïns d'Artés i Gurb per dos radars a l'Eix Transversal que han posat centenars de multes en pocs dies

L'Ajuntament d'Artés ha rebut la queixa de més de 500 persones en tan sols tres dies

Acn
2 min

GurbDos radars situats a la C-25 estan causant centenars de queixes entre els usuaris de la via de les comarques d'Osona i el Bages. En concret, els polèmics radars es troben situats a Gurb i a Artés. Les obres a l'Eix Transversal provoquen que en aquests trams s'hagi rebaixat el límit de velocitat dels 100 quilòmetres per hora als 80 km/h, en el cas d'Artés, i als 40 km/h, en el cas de Gurb.

Al municipi del Bages, l'Ajuntament ha rebut en tan sols tres dies la queixa de més de 500 veïns als quals s'ha notificat una multa per excés de velocitat en el tram situat a la recta de Sallent a Artés. D'altra banda, alguns veïns d'Osona afirmen que en un sol dia han rebut fins a deu multes per persona. Les obres a l'Eix Transversal han provocat que la velocitat de la via s'hagi reduït i que en bona part dels trams s'hagi passat dels 100 als 80.

Centenars d'afectats a Osona que estudien presentar al·legacions conjuntament

A Osona, el radar conflictiu es troba situat a l'Eix Transversal, a l'altura de Gurb en direcció Lleida. Durant el mes de febrer el radar ha multat centenars de veïns de la comarca, i davant aquest fet han creat un grup al Facebook per agrupar-se i recollir queixes de tots els afectats per poder presentar al·legacions de forma conjunta.

Una de les afectades, Assumpta Sala, que treballa en una empresa de Manlleu, ha relatat que cinc treballadors "han rebut 15 multes en una setmana". Sala ha explicat que cada dia passa per aquest tram de la carretera per anar a treballar i que "de cop i volta ens han començat a arribar multes de manera desorbitada". "En un dia em van arribar cinc multes que pugen uns mil euros, i això és el sou d'un treballador", ha afirmat.

Lourdes Colell, una afectada, ha explicat que han parlat amb una associació de defensa del conductor a nivell europeu i també amb el RACC per buscar assessorament legal. "De moment, al grup del Facebook hi ha 200 persones, de les quals 88 ens han informat de les multes que han rebut, que en total sumen 25.000 euros".

Més de 500 multes a Artés en tres dies

El mateix cas es repeteix a Artés (Bages), on en tan sols tres dies l'Ajuntament ha rebut la queixa de més de 500 veïns als quals s'ha notificat una multa per excés de velocitat en el tram situat a la recta de Sallent a Artés, a l'eix Transversal (C-25). Abans de les obres, el límit la velocitat era de 100 km/h. Ara, però, s'ha rebaixat fins a 80 km/h.

L'alcalde d'Artés, Josep Candàliga, ha denunciat que el canvi de velocitat "no està ben senyalitzat, perquè el senyal de 100 s'ha tapat amb una bossa d'escombraries i molta gent creu que l'han eliminat". Segons ha explicat, la majoria de multes són de 100 euros, però molts veïns n'acumulen més d'una "perquè hi passen cada dia".

Candàliga ha fet arribar una carta al director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, per mostrar el seu malestar. "Sembla que l'única intencionalitat del canvi hagi estat la de recaptar diners", assegura. L'alcalde no descarta prendre mesures amb altres batlles de municipis afectats per evitar que els seus veïns hagin de pagar la multa.

stats