Societat 22/06/2012

Artur Mas: "L'euro per recepta ha vingut per quedar-se"

El president de la Generalitat demana seny i generositat i creu que una part de la població "pot fer perfectament un petit esforç"

Acn
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest divendres l'euro per recepta com una necessitat, tot deixant clar que "és aquí per quedar-se". D'aquesta forma, Mas ha rebutjat que sigui una mesura temporal, i ha recordat que la majoria de països europeus tenen tiquets moderadors i fins i tot copagaments.

El dia abans de la seva posada en marxa, Mas ha demanat "seny i generositat", i ha opinat que una part de la població "pot fer perfectament un petit esforç" en benefici del col·lectiu. En aquest sentit, ha assegurat que aquesta mesura "no es fa per caprici, sinó perquè ho necessita el sistema sanitari català, que és molt bo i s'ha de preservar".

En declaracions als mitjans des de Nova York, Mas ha apel·lat a tothom a demostrar "seny i generositat" per passar junts els moments de "dificultat" i mantenir l'actual estat del benestar. Segons seu parer, ara mateix cal "sentit de país i de col·lectivitat" per preservar tot allò bo que Catalunya té i que, si no, "quedaria en risc".

A més, ha recordat que l'aplicació de l'euro per recepta s'ha fet de manera que les persones amb menys recursos "no es vegin marginades", que hi ha un topall de 61 euros l'any, que hi ha col·lectius exempts i que els malalts crònics i les persones amb menys possibilitats econòmiques seran discriminats positivament.

stats