Societat 23/11/2011

Els astronautes de l'Estació Espacial Internacional podrien haver-se de refugiar per una possible col·lisió amb deixalles espacials

Es tracta d'un fragment del satèl·lit climatològic xinès Fengyun 1C, destruït el 2007

Efe
1 min
Els tripulants de l'Estació Espacial Internacional / EFE

WashingtonLa NASA segueix de prop de les com un fragment d'escombraries espacials s'apropa a l'Estació Espacial Internacional (EEI). Per això, els seus tripulants és possible que s'hagin de refugiar a la nau Soyuz, que fa de "bot salvavides".

Els tres astronautes que hi ha actualment a l'EEI fa menys d'una setmana que van ser informats al respecte des de Houston. Concretament, els van advertir que una peça de 10 centímetres del satèl·lit climatològic xinès Fengyun 1C, destruït el 2007, s'apropa a l'Estació.

Les primeres prediccions apunten que podria acostar-se a 850 metres de l'estació. Tot i això, els últims mesuraments indiquen que la distància podria ser major.

El protocol per a casos com aquest consisteix en tancar les escotilles i entrar a la nau Soyuz uns 30 minuts abans la màxima aproximació.

El director de vol a terra, Ginger Kerrick, és el responsable del control de la missió després d'acomiadar un dels seus companys d'expedició el cosmonauta rus Serguei Volkov i als astronautes Michael Fossum, nord-americà, i Satoshi Furukawa, japonès, que aquest dimarts van tornar a la Terra.

stats