SUCCESSOS
Societat 03/03/2011

Augmenten un 30% els delictes contra el sector de la joieria

El Col·legi Oficial de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC) alerta de l'increment de robatoris en aquest tipus d'establiments. Concretament, en el cas dels robatoris amb violència i intimidació les xifres es disparen perquè se n'ha registrat un augment del 69%, mentre que els robatoris amb força han augmentat un 20%

Marta Català
1 min

BARCELONACada setmana sis joieries i rellotgeries catalanes pateixen un atac en el seu establiment, segons les dades del Col·legi Oficial de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC). En un any, 1,5 de cada 10 empreses catalanes d'aquesta tipologia ha estat assaltada, segons el JORGC.

Els joiers alerten de l'increment de delictes contra el seu sector. Concretament, durant l'any 2010 s'ha registrat un augment del 30% de delictes contra joieries respecte al 2009, i s'ha passat de 254 delictes a un total de 329.

Aquestes xifres fan referència a tot tipus de delictes. Els més habituals són les estafes i els furts, que es van incrementar un 29%. En segon lloc es van situar els robatoris amb força, que s'han incrementat un 20%, i per als joiers el "més preocupant" són els atracaments, que han augmentat un 69%.

El JORGC ha posat en marxa juntament amb els Mossos un sistema d'alerta avançada que permet als establiments donar avís de forma directa a 9 direccions territorials en cas que es detectin comportaments o situacions sospitosos.

stats