SOCIETAT
Societat 01/04/2011

Avui entra en vigor la rebaixa del 5% als preus del transport públic

La T-10 passa a costar 7,85 euros. Els descomptes s'aplicaran fins al 30 de juny si no hi ha pròrroga de l'acord. La mesura arriba després que el govern espanyol hagi acceptat l'exigència catalana per assumir-ne el cost

Redacció
1 min
Els preus de tots els títols del sistema integrat es rebaixen un 5% / ACN

BarcelonaLa T-10, a 7,85 euros. Aquest és el preu que es trobaran els usuaris del transport públic que avui hagin de comprar el bitllet que més es fa servir a l'àrea metropolitana de Barcelona. Tots els bitllets del transport públic integrat costen des d'avui un 5% menys, ja que entra en vigor una de les mesures del govern espanyol per reduir el consum de petroli. Si no es prorroga l'acord, els descomptes s'aplicaran fins al 30 de juny. Així doncs, amb la rebaixa dels preus, els preus de les altres targetes del sistema tarifari integrat queden així: la T-Mes, passa dels 51 euros als 48,45; la T-50/30, de 33,5 a 31,85, i la T-Familiar 70/30 de 48,40 a 46.

A Catalunya, la mesura va ser polèmica perquè el govern espanyol la va anunciar de manera unilateral i la Generalitat va dir que no l'aplicaria si Madrid no n'assumia el cost. El 25 de febrer, el Consell de Ministres va anunciar que pretenia rebaixar un 5% els preus de Rodalies i Regionals. La determinació de les tarifes dels serveis ferroviaris, però, és competència de la Generalitat, a través de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

El Govern va anunciar que la mesura costaria uns 26 milions d'euros l'any, ja que també es rebaixarien els preus del metro, els FGC, el tramvia o els autobusos, i es va negar a aplicar-la si l'Estat no se'n feia càrrec. Finalment, Foment va acceptar l'exigència i pagarà 6,75 milions d'euros al Govern pels tres mesos que la mesura ha d'estar en vigor, però el resultat ha estat que a Catalunya els descomptes han arribat un mes més tard que a altres indrets.

stats