Societat 15/02/2013

El conseller de Territori i Sostenibilitat anuncia que la primera pedra de BCN World es podria posar abans de l'estiu

Santi Vila assegura que el projecte de turisme i oci "tira endavant" i serà "una gran oportunitat per al conjunt del país"

Acn
1 min
Els terrenys on està previst que s'ubiqui 'BCN World', al costat de Port Aventura / ACN

TarragonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest divendres que els impulsors del BCN World treballen amb la intenció de posar la primera pedra del projecte "abans de l'estiu". Vila ha afirmat que el macrocomplex "avança" i "tira endavant" i creu que serà "una gran oportunitat per al conjunt del país" i per a la Costa Daurada.

El conseller ha explicat que diversos departaments de la Generalitat estan treballant "amb discreció" per fer possible que el projecte segueixi endavant. El grup Veremonte, la societat promotora del projecte, preveu una inversió de 4.500 milions d'euros en la primera fase, BCN Dream, amb 12.000 habitacions hoteleres, casinos i galeries comercials a tocar de Port Aventura.

El grup Veremonte continua negociant amb diversos operadors asiàtics, europeus i nord-americans la seva implicació en el projecte, que engloba unes 800 hectàrees dels municipis de Vila-seca i Salou, al Tarragonès. La primera fase acollirà diversos complexos i la construcció podria allargar-se dos anys i mig. Els impulsors calculen que atraurà uns 6 milions de visitants anuals.

En una segona fase, la intenció del grup promotor és construir cinc 'smart cities' o ciutats temàtiques ambientades a Rússia, l'Índia, la Xina, l'Orient Mitjà i el Brasil. BCN World preveu la creació de 20.000 llocs de treball directes i diversos milers més d'indirectes. Actualment, equips d'arquitectura i d'enginyeria catalans treballen en la concreció dels plànols de la primera fase del projecte.

stats