Societat 08/04/2011

El conseller de Salut acusa els sindicats de crear "alarmisme" amb les retallades a la sanitat pública

Boi Ruiz nega que s'eliminin 7.000 llocs de treball però reconeix que "es perdrà treball flotant" perquè disminuirà l'activitat

Joan Rusiñol
2 min

MadridEn un esmorzar a Madrid, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha lamentat l'actitud dels sindicats davant les retallades a la sanitat pública. Segons ha dit, li sembla "alarmista dir que es perdran 7.000 llocs de treball perquè això genera inquietud". Per això, ha demanat "responsabilitat" als representants del col·lectiu sanitari. Pel conseller, "no és bo alarmar la societat dient que es perdrà qualitat" perquè, al seu parer, no es correspon amb la realitat.

Ruiz, però, ha admès que es "perdrà treball flotant", que ha identificat amb places de substitució o d'interinitat. D'acord amb el seu raonament, aquest fet s'explica perquè es reduirà l'activitat, fent que alguns quiròfans no estiguin operatius a la tarda, la qual cosa allargarà les llistes d'espera. Ara bé, ha recordat que en cap cas afectarà operacions d'urgència sinó que es veuran perjudicats aquells usuaris que hagin de ser intervinguts "d'amígdales o de fimosi, per posar dos exemples d'operacions no prioritàries.

El conseller també ha explicat que "no s'eliminen llits sinó que es tanquen d'acord amb l'activitat". És a dir, que s'adeqüen al nou model de gestió. En qualsevol cas, ha demanat als sindicats que "respectin el calendari". La seva previsió és haver analitzat la situació de cada centre hospitalari i tenir una decisió presa a finals de mes.

A Madrid també ha reclamat a la ministra de Sanitat, Leire Pajín, que convoqui una reunió de totes les comunitats autònomes per analitzar la situació. Un cop més s'ha mostrat partidari del copagament, si bé ha dit que el seu govern no ho preveu "aquesta legislatura". En tot cas, s'ha d'aplicar "després que haguem fet tots els esforços" per quadrar els números de la sanitat. El conseller també veu amb bons ulls l'aplicació de l'anomenat cèntim sanitari al tabac i a l'alcohol però en canvi rebutja apujar impostos perquè no ajudaria a la recuperació econòmica.

stats